späť

"Kurzy rezu ovocných stromov vo Fándlyho záhrade" dňa 27.1.2024 dopadli nad očakávania

29.01.2024 19:50 - obecné oznamy 

V poslednú januárovú sobotu sa v Naháči uskutočnili kurzy rezu ovocných stromov. Zorganizovali ho členovia o.z. Fándlyho záhrada. Počet účastníkov zblízka i zďaleka prekonal očakávania organizačného tí­mu.

Členovia o.z. v zložení David Fendrich, Michal Blaško a Štefan Blaško zorganizovali v Naháči kurz rezu ovocných stromov. Kurz viedol predseda o.z. David Fendrich. V spolupráci s vedením obce pre návštevníkov prichystali dvakrát dvojhodinovú prednášku a hodinovú praktickú ukážku rezu vo Fándlyho záhrade.

Veľký počet účastníkov kurzu dokazuje záujem ľudí o ovocinárstvo.

Obec Naháč v sobotu navštívilo 40 ľudí z celej západnej časti krajiny od Levíc cez Ilavu, až po Kysucké Nové Mesto.

O kurze sa dozvedela aj redaktorka Slovenského rozhlasu, ktorá prednášajúceho po kurze vyspovedala o Fándlyho jabĺčku, aj o ďalších plánoch vo Fándlyho záhrade.

Pre veľký záujem sa organizátori rozhodli pridať ďalší termín kurzu 24.2.2024. O tom, že kurz dopadol dobre, svedčí aj výborná pozitívna spätná väzba od účastníkov.

Občianske združenie Fándlyho záhrada: Bolo založené v roku 2023 a cieľom jeho zakladateľov je propagácia ovocinárstva, včelárstva, zachovania starých odrôd ovocia a vzdelávanie verejnosti v týchto a príbuzných oblastiach. Združenie spravuje historickú Fándlyho záhradu v obci Naháč v okrese Trnava, kde Juraj Fándly žil a tvoril. Zakladatelia o.z. David Fendrich a Michal Blaško chcú nadviazať na Fándlyho historický odkaz vzdelávaním v ovocinárstve a včelárstve, ale aj rozmnožovaním historickej odrody Fándlyho jablka.

Kontakt: David Fendrich – predseda o.z. +421905147372 info@fandlyhozahrada.sk www.fandlyhozahrada.sk

Foto galéria:

"Kurzy rezu ovocných stromov vo Fándlyho záhrade"