späť

Od soboty 24. októbra do nedele 1. novembra bude na celom Slovensku platiť zákaz vychádzania s výnimkou ciest na testovanie, do práce a zabezpečenia nevyhnutných potrieb či pobytu v prírode v okrese bydliska.

23.10.2020 08:08 - obecné oznamy 

Od soboty 24. októbra do nedele 1. novembra bude na celom Slovensku platiť zákaz vychádzania s výnimkou ciest na testovanie, do práce a zabezpečenia nevyhnutných potrieb či pobytu v prírode v okrese bydliska.

Výnimky zo zákazu vychádzania platné pre všetky okresy – okrem okresov Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov:

• v čase od 1.00 do 5.00 h,

• na dojazd do bydliska do 25. októbra,

• pre prípad cesty na testovanie, do zamestnania, doprovodu dieťaťa do školy,

• pre prípad návštevy najbližších potravín, lekárne, pošty, banky, poisťovne, čistiarne, autoservisu, čerpacej stanice,

• pre prípad návštevy lekára,

• pre prípad starostlivosti o blízku osobu,

• pre prípad starostlivosti o vlastné hospodárske zvieratá, vychádzok so spoločenskými zvieratami do 100 metrov od bydliska,

• pre prípad pohrebu,

• pre pobyt v prírode v rámci okresu bydliska.

Podrobné informácie o prijatých rozhodnutiach vlády.

Režim na hraniciach:

Slovensko sprísni režim na hraniciach Ukrajinou. Na hraniciach s Českom sa bude pokračovať v náhodných kontrolách. Situáciu na hraniciach prehodnotí v pondelok (26.10.) ústredný krízový štáb. V prípade sprísňovania opatrení sa bude brať ohľad na pendlerov.

Celoplošné testovanie

V okresoch Dolný Kubín, Tvrdošín a Námestovo na Orave a v okrese Bardejov sa v piatok 23. októbra o 8.00 h začne pilotné testovanie na nový koronavírus.

Nasledujúce dva víkendy bude aj plošné testovanie na ostatnom území SR. Všetky informácie nájde verejnosť na www.somzodpovedny.sk.

Cez dušičkový víkend 31. októbra a 1. novembra sa uskutoční prvé kolo celoplošného testovania. Po ňom bude opäť prijatý zákaz vychádzania s tým, že na vyššie spomínané výnimky už bude potrebný negatívny test na celom území SR.

Dištančné vzdelávanie bude aj na II. stupni základného školstva a počas zimného semestra vysokých škôl.

V rámci obmedzenia mobility sa od pondelka 26. októbra bude vyučovať dištančne aj na druhom stupni základných škôl, a to do 27. novembra.

Prvý stupeň ZŠ sa môže zatiaľ vzdelávať v školách normálne, rovnako sa vyučovanie nezastavuje ani v materských školách a jasliach.

Od pondelka 26. októbra prejdú všetky vysoké školy na dištančné vzdelávanie na celý zimný semester.

Žiaci stredných škôl naďalej pokračujú v dištančnej výučbe.

https://www.mosr.sk/…1022_0v1.pdf

https://www.minv.sk/?…